ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΠΑ-GAZPROM

10 χρόνια φυσικό αέριο

10 χρόνια φυσικό αέριο

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα εκδήλωση με θέμα «10 χρόνια χρήσης του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα». Η ΔΕΠΑ τίμησε εκείνους που οραματίστηκαν και εργάστηκαν, ώστε το φυσικό αέριο να αποτελεί μια πηγή συνεργασίας, ανάπτυξης και ποιότητας ζωής για όλους.

Έναρξη χωματουργικών και λιμενικών εργασιών στη νήσο Ρεβυθούσα

Έναρξη χωματουργικών και λιμενικών εργασιών στη νήσο Ρεβυθούσα

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας

Υπογράφεται συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη δανειοδότηση των έργων.

Υπογράφεται συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη δανειοδότηση των έργων.

Συμφωνία ΔΕΠΑ-SONATRACH

Υπογράφεται η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και SONATRACH, για τον εφοδιασμό της χώρας μας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ).

Ξεκινούν οι μελέτες για την επέκταση του συστήματος μεταφοράς

Ξεκινούν οι μελέτες για την επέκταση του συστήματος μεταφοράς έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τη διασύνδεσή του με το τουρκικό δίκτυο, ένα έργο μείζονος σημασίας για τον ενεργειακό τομέα της χώρας. Παράλληλα, ξεκινά ο σχεδιασμός του ελληνοιταλικού αγωγού.

Κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου

Έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου.

Νέοι πελάτες / Υπεγράφησαν νέες …

Ολοκλήρωση έργων στη Ρεβυθούσα

Ολοκλήρωση έργων στη Ρεβυθούσα

Ολοκληρώνεται η κατασκευή των εγκαταστάσεων προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα, συνδεόμενου μέσω υποθαλάσσιων αγωγών με το κεντρικό σύστημα μεταφοράς και πραγματοποιούνται οι πρώτες παραλαβές από την Αλγερία.

Λειτουργία σταθμού αεριοκίνησης Άνω Λιοσίων

Ξεκινά η δραστηριοποίηση της εταιρίας στο χώρο της αεριοκίνησης με τη λειτουργία του σταθμού ανεφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο στα Άνω Λιόσια Αττικής. Ο σταθμός ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, ανεφοδιάζει λεωφορεία του ΟΑΣΑ και απορριμματοφόρα δήμων.

Ιδρύεται η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.

Ιδρύεται η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε., με έδρα τη Λεωφόρο Μεσογείων 207
Επεξεργασία (επικάλυψη) χαλύβδινων σωλήνων

Επεξεργασία (επικάλυψη) χαλύβδινων σωλήνων

Οι χαλύβδινοι σωλήνες για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου, μεταφέρονται με πλοία από τα εργοστάσια παραγωγής της Γερμανίας και της Ιταλίας, στο Βόλο. Εκεί, σε ειδικές εγκαταστάσεις, υποβάλλονται σε επεξεργασία επικάλυψης, εξωτερικά με τρεις στρώσεις από πολυαιθυλένιο και εσωτερικά με εποξειδική βαφή. Οι επικαλύψεις αυτές έχουν σκοπό την

Ίδρυση ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας

Μετά από την επιτυχή κατάληξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή ιδιωτών επενδυτών, ιδρύονται οι δύο πρώτες Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Η ΔΕΠΑ συμμετέχει με ποσοστό 51% στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών, ενώ το υπόλοιπο 49% ανήκει στην ENI Hellas Spa, η οποία

Συνεχίζονται η κατασκευή του Ελληνοτουρκικού αγωγού Φ.Α.

Συνεχίζονται τα έργα κατασκευής του Ελληνοτουρκικού αγωγού Φ.Α. στην περιοχή του Έβρου.

Ιδρύεται η IGI Poseidon

Ιδρύεται η IGI Poseidon με σκοπό την κατασκευή, προώθηση, λειτουργία και συντήρηση του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας, με τον οποίο ολοκληρώνεται ο διασυνδετήριος αγωγός ITGI, καθώς και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων συμπίεσης και μέτρησης. Στην εταιρεία συμμετέχουν ισομερώς η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison. Ο αγωγός θα έχει τη δυνατότητα

Χρυσό βραβείο απέσπασε η ΔΕΠΑ από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

Το Χρυσό βραβείο απέσπασε η ΔΕΠΑ από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), στο πλαίσιο των βραβείων CR Index 2019-2020, καθώς η εταιρεία παρουσίασε εξαιρετική επίδοση στην εφαρμογή πρακτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης το 2019.

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΕΠΑ-EDISON GAS

Τον Ιούλιο υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΠΑ και EDISON GAS, για τη μελέτη κατασκευής αγωγού που θα συνδέσει τα δίκτυα Ελλάδας-Ιταλίας. Τον Αύγουστο, η BOTAS συνυπογράφει το Μνημόνιο συμμετέχοντας στις σχετικές διαδικασίες.