fisikon

Οι Άνθρωποι μας



Το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΠΑ Εμπορίας αποτελείται από στελέχη με υψηλό επίπεδο σπουδών και εξειδίκευση. Το 63% των ανθρώπων της εταιρείας είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολλοί δε κατέχουν έναν τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
Οι προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΠΑ πραγματοποιούνται μέσω ΑΣΕΠ στο πλαίσιο του Νόμου 2190/94, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Οι άνθρωποι της εταιρείας, αποτελούν το πιο σημαντικό κεφάλαιό της, στο οποίο επενδύει συνεχώς προσφέροντας διαρκή εκπαίδευση, ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, δυνατότητες προσωπικής ανάπτυξης και συνθήκες εργασιακής ικανοποίησης, αφοσίωσης και δέσμευσης.
Για τη ΔΕΠΑ η ανάπτυξη και η εξέλιξη των στελεχών της αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Εκτός της πολιτικής εκπαίδευσης που εφαρμόζει για τους ανθρώπους της, από την οποία προκύπτει κάθε χρόνο ένα εξειδικευμένο πλάνο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για κάθε εργαζόμενο σε αυτήν, η εταιρεία εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, όπως είναι τα κέντρα ανάπτυξης δεξιοτήτων στελεχών. Επιπλέον, διασφαλίζει τον σαφή προσδιορισμό και την επικαιροποίηση των ρόλων εργασίας σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους της, καθώς και τους δείκτες μέτρησης της απόδοσης κάθε ρόλου. Επί σειρά ετών στην εταιρεία εφαρμόζεται ο Κώδικας Δεοντολογίας και Ηθικής της, στον οποίο καθορίζονται οι αξίες και οι αρχές καθημερινής λειτουργίας της και καταγράφονται οι αποδεκτές συμπεριφορές και πρακτικές για την επιχείρηση. Με την υλοποίηση έρευνας γνώμης των εργαζόμενων σε αυτήν και την πολιτική ανάδειξης του εργαζόμενου του έτους, η εταιρεία διατηρεί ένα εργασιακό περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συνεργασίας, διαφάνειας και αλληλοκατανόησης, στο οποίο οι άνθρωποι νιώθουν δημιουργικοί και παρακινούνται να συνεισφέρουν περισσότερο στην επίτευξη του οράματος της εταιρείας.
Η ΔΕΠΑ νοιάζεται για τους ανθρώπους της και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους ευκαιρίες εξισορρόπησης προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, δράσεις προαγωγής της ψυχικής και σωματικής υγείας και προγράμματα προληπτικής ιατρικής. Σέβεται τη διαφορετικότητα και ενθαρρύνει συμπεριφορές μακριά από στερεότυπα και διακρίσεις. Τηρεί απαρέγκλιτα το θεμελιώδες δικαίωμα της ισότητας των φύλων κι ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 54% των θέσεων ευθύνης της επιχείρησης καλύπτονται από γυναίκες. Έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει πολιτική καταπολέμησης της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, παρέχοντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με εξειδικευμένο πρόσωπο αναφοράς και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο των κινδύνων τέτοιων συμπεριφορών.
Απόδειξη των συνθηκών θετικής παρακίνησης που επικρατούν στις επιχειρησιακές δραστηριότητες, αποτελεί σαφώς το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία εξελίσσεται και σημειώνει σημαντικές αποδόσεις σε όλους τους τομείς.